top of page

Samen gaan we voor Green Friday 💚

Over een paar weken is het Black Friday. Op deze jaarlijks terugkerende – van origine Amerikaanse – dag, stunten vooral de grote winkeliers met torenhoge kortingen. Black Friday stimuleert om zoveel mogelijk te kopen, voor zo weinig mogelijk geld. Maar wie betaalt er op het eind van de rit de daadwerkelijke prijs?


Black Friday is niet goed voor onze planeet en bijgevolg niet goed voor ons. Het zorgt voor een massale overconsumptie van producten die je helemaal niet nodig hebt. Producten aan enorme kortingen, die door mensen in erbarmelijke omstandigheden gemaakt zijn en die achteraf veel makkelijker worden weggegooid “omdat het toch bijna niets heeft gekost”. We hebben niets tegen kortingen (kijk maar eens in onze koopjeshoek), maar we gaan liever niet mee in de impulsieve koophype.


Shop with thought, and buy with love

Als duurzame onderneming zoeken we specifiek naar duurzame, milieuvriendelijke producten. Producten die niet op dieren getest zijn en die gemaakt zijn door mensen die hiervoor een eerlijk loon hebben ontvangen. Deze waarden gaan helemaal niet samen met dagen als Black Friday of Cyber Monday. Als je iets wil kopen, koop lokaal, koop duurzaam, koop alleen wat je nodig hebt of wat je graag met liefde aan iemand anders wil geven. Daarom staan wij ook niet achter Black Friday en zullen we hier ook niet aan meedoen. In plaats daarvan kiezen wij voor een Green Friday; een dag waarop we stil staan bij de overproductie en overconsumptie van producten. Een moment waarop we de aandacht willen vestigen op duurzame grondstoffen die nodig zijn om onze eindeloze behoefte aan producten te kunnen produceren en de afval die we met ons gedrag achterlaten.


Op Green Friday (op vrijdag 25 november) kun je in onze webshop uitsluitend duurzame producten aanschaffen. Al onze andere artikelen zijn die dag tijdelijk offline en derhalve niet beschikbaar. Met je duurzame aankoop steun je bij ons sowieso ecologische bedrijven, geef je boeren en medewerkers een eerlijk loon, en stimuleer je de positieve beweging die onze planeet zo hard nodig heeft. Maar daarbovenop lanceren wij dit jaar, ter compensatie van Black Friday, nog een extra actie: per bestelling geven wij 2% van jouw totale orderwaarde aan The Ocean Cleanup. Deze non-profitorganisatie gevestigd in Rotterdam richt zich op het aanpakken van plasticvervuiling in oceanen wereldwijd. De organisatie richt zich hierbij op twee factoren: het aanpakken van de bestaande vervuiling in oceanen en het tegenhouden van nieuw plastic door het opschonen van rivieren, zodat het plastic de oceanen niet bereikt.


Samen kunnen we verandering brengen in de industrie; door te kiezen voor eerlijke en schone productie en gerecyclede en duurzame materialen waar we jaren blij mee zullen zijn. Doe jij ook mee?


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page