top of page

Alle FAQ’s over eindejaarsgeschenken beantwoord

Ben jij verantwoordelijk voor het regelen van de eindejaarsgeschenken dit jaar? Wat leuk! Om het jou extra makkelijk te maken, hebben wij de meest gestelde vragen omtrent eindejaarsgeschenken op een rijtje gezet. Lees snel verder.


1. Hoe stel je een goed kerstpakket samen?

Yes, jij mag een kerstpakket samenstellen! Maar hoe stel je nu een goed kerstpakket samen? Het samenstellen van jouw kerstpakket begint met het begrijpen van de ontvangers, door na te denken over hun interesses en behoeften. Vervolgens creëer je een mix van hoogwaardige producten die goed bij elkaar passen en aansluiten op je ontvangers. Kies bijvoorbeeld voor een bedrukte serveerplank voor de keukenliefhebbers of een gepersonaliseerde koffer voor de reizigers.


Met oog voor detail en een balans tussen kwaliteit en budget, stel jij een kerstpakket samen waarmee jij de ontvangers verrast en waardering overbrengt.


2. Wat willen mensen nou in hun kerstpakket?

Zoals hierboven benoemd is, draait het samenstellen van een kerstpakket om het begrijpen en vervullen van de wensen van de ontvangers. Om het jou iets gemakkelijker te maken, hebben wij voor jou uitgezocht wat Nederlanders het liefst in het kerstpakket ontvangen. In onze blog over de kerstpakketten trends van 2023 lees je onder andere de trends van dit jaar. Ook zien we dat de voorkeur van veel ontvangers uitgaat naar gepersonaliseerde, duurzame en nuttige geschenken, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit.

3. Welke branded gifts kunnen in een duurzaam kerstpakket?

Duurzame producten in je kerstpakket toevoegen? Dan ben je bij The Merchandise Masters aan het juiste adres. Bestel bijvoorbeeld herbruikbare katoenen tassen met logo of een mooie boodschap. Deze tassen zijn niet alleen functioneel voor dagelijks gebruik, maar dragen ook bij aan het verminderen van plastic afval. Of wat dacht je van een mooie, bedrukte thermosfles? Hiermee genieten jouw klanten, relaties en medewerkers langdurig van de lekkerste koude en warme dranken. Een thermosfles met jouw logo erop is een echte eye-catcher op kantoor en onderweg. Ook een fantastische, bedrukte oplader van kurk en tarwestro is een leuke toevoeging aan een duurzaam kerstpakket.


Bekijk ons assortiment duurzame relatiegeschenken voor nog meer inspiratie.


4. Wat is de beste tijd om eindejaarsgeschenken te geven?

Veel bedrijven geven de voorkeur aan het uitdelen van eindejaarsgeschenken vóór de kerstvakantie. Op deze manier kunnen werknemers, klanten en/of relaties de geschenken ontvangen en ervan genieten tijdens het vieren van de feestdagen met hun familie en vrienden. Organiseer bijvoorbeeld een kerstborrel of een kerstuitje voor je werknemers op de laatste donderdag of vrijdag voor de kerstvakantie en maak gebruik van dit moment om de eindejaarsgeschenken uit te delen.


5. Waar moet ik rekening mee houden tijdens het bestellen van eindejaarsgeschenken?

De levertijd is een belangrijk punt om rekening mee te houden. Zorg dat je al je eindejaarsgeschenken in september, oktober of begin november besteld. Wanneer je op tijd bestelt, weet je zeker dat je eindejaarsgeschenken op tijd bij de ontvanger zijn.


Naast de levertijd is het belangrijk om een eindejaarsgeschenk te kiezen dat aansluit op je doelgroep en bijdraagt aan het uitdragen van de boodschap die je voor ogen hebt. Ook is het belangrijk om te bedenken of je jouw eindejaarsgeschenken wilt laten bedrukken met je eigen logo of een leuke tekst.

6. Wat is de deadline voor het bestellen van de geschenken om ervoor te zorgen dat ze op tijd arriveren?

De levertijd varieert en is afhankelijk van het product dat je bestelt, de bedrukking en de geselecteerde hoeveelheid. De meest voorkomende levertijd is 10 tot 12 werkdagen, hoewel we onze standaard kerstpakketten binnen 3 tot 5 werkdagen verzenden. De verwachte levertijd staat duidelijk aangegeven bij ieder product. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Bij maatwerk is de levertijd doorgaans een maand.


Is er sprake van een harde deadline? Neem dan even contact op of vermeld het duidelijk in het opmerkingenveld bij het aanvragen van een offerte of bestelling. Wij doen graag een stapje extra.

7. Wat zijn de mogelijkheden voor het bedrukken van eindejaarsgeschenken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het personaliseren van je eindejaarsgeschenken. Zo kun je jouw eindejaarsgeschenken laten bedrukken of graveren met je eigen logo of een mooie boodschap. Bij The Merchandise Masters is bedrukking mogelijk in 1 kleur tot full colour. Wat de bedrukkingsmodelijkheden voor jouw selecteerde product zijn, vind je in de productinformatie.

8. Is het beter om individuele geschenken te geven of een gezamenlijk geschenk voor het hele team?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de bedrijfscultuur, het budget, de grootte van het team en de voorkeuren van de werknemers. Er is geen goed of fout antwoord, zolang je iets kiest dat past bij jouw bedrijf. Een individueel geschenk laat wel zien dat je extra aandacht besteed hebt, maar dat effect bereik je ook door bijvoorbeeld een persoonlijk kaartje toe te voegen. Zo toon je net wat meer waardering en erkenning voor ieders individuele inzet.

9. Hoe zorgen we ervoor dat de eindejaarsgeschenken een blijvende positieve indruk achterlaten op de ontvangers?

Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat de eindejaarsgeschenken een blijvende positieve indruk achterlaten op de ontvangers. Daarvoor is het belangrijk om aandacht te besteden aan de volgende 5 aspecten:

-Persoonlijke touch; -Kwaliteit en duurzaamheid; -Relevantie; -Origineel en verrassend; -Inclusiviteit.

10. Hoe werkt in Nederland en in België de WKR regeling?

In Nederland is de WKR in 2023 tijdelijk verruimd naar 3% tot een loonsom van €400.000,-. In 2024 gaat dit percentage voor de vrije ruimte weer terug naar het oorspronkelijke tarief van 1,92%. Grijp dus je kans om een extra mooi kerstpakket te geven in 2023!


In België is het grensbedrag voor een kerstpakket €40,- inclusief btw per collega. Dan is het kerstpakket vrij van belasting en is de btw 100% aftrekbaar. Fijn hè?

Heb je na het lezen van dit artikel nog een vraag? Neem dan gerust contact op met onze Masters. We reageren altijd supersnel via chat, Whatsapp, mail of telefoon en helpen je graag met het allerbeste eindejaarsgeschenk voor jouw bedrijf.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page