De kerstpakketten trends in 2022: dit zijn ze!

Hoewel het geven van een kerstpakket een eeuwenoude traditie is, hoeft het helemaal niet ouderwets te zijn. En dat weten we bij The Merchandise Masters als geen ander. Ieder jaar stellen we een aanbod samen met de leukste kerstpakketten volgens de laatste trends. Maar wat zijn dan de kerstpakketten trends van 2022? Wij zetten ze voor je op een rij zodat je je alvast kunt laten inspireren!


Waarom een kerstpakket?

Iedereen vindt het leuk om een verrassing te krijgen. Met een kerstpakket of eindejaarsgeschenk laat je als werkgever je waardering blijken voor de inzet in het afgelopen jaar en motiveer je je werknemers om er het komende jaar weer tegenaan te gaan. Dat kan natuurlijk met een traditioneel kerstpakket, maar er zijn tegenwoordig nog veel meer mogelijkheden om je medewerkers te verrassen. De kerstpakketten trends in dit artikel helpen jou bij de keuze voor het beste kerstpakket in 2022.


Buiten is het nieuwe binnen

Wie houdt er nu niet van om lekker buiten in de tuin te vertoeven? We zien het balkon of de tuin steeds meer als een verlengstuk van de woning en de keuken. In veel tuinen vind je tegenwoordig zelfs een buitenkeuken, een aparte zit- of loungehoek of een apart plekje om te zonnen. Net zoals ‘binnen’! En dat maakt ‘Buiten is het nieuwe binnen’ tot een kerstpakketten trend in 2022. Verras je medewerkers met leuke artikelen waarmee ze hun tuin kunnen aankleden. Denk bijvoorbeeld aan een vogelhuisje, kaarsen, plantjes, kussens of een vuurkorf met marshmallows om het buiten nog aangenamer te maken!


TIP: producten voor de BBQ zijn altijd heel erg in trek. Je kunt een BBQ schort en andere BBQ accessoires met logo laten bedrukken, zodat ze deze met extra trots zullen gebruiken.

Op avontuur

Iedereen houdt van vakantie en we kunnen weer op avontuur! Of het nu gaat om een vakantie in eigen land of een reis naar het buitenland, het is heerlijk om te genieten van de vrije dagen. Wandelen, picknicken, een dagje uit naar het strand of naar een pretpark. Maar we kunnen ook weer op reis naar een camping, vakantiepark of hotel in het buitenland. Of lekker rond de vuurkorf in je eigen tuin. Daarom is ‘Op avontuur’ een belangrijke kerstpakketten trend in 2022. Verras je medewerkers met leuke artikelen die van pas kunnen komen tijdens de vakantie. Vul bijvoorbeeld een trolley of een rugzak met leuke items. Geef je medewerkers een picknickkleed met spelletjes. Ideaal om mee te nemen op vakantie of naar het park om de hoek. En er zijn tegenwoordig steeds meer leuke on-the-go artikelen die je, zoals de naam al zegt, makkelijk kunt meenemen. Denk aan een thermosbeker, een lunchpot of een waterfles. En wist je dat je deze items kunt laten bedrukken met jouw logo? Zo zorg je ook nog eens voor extra zichtbaarheid van je merk!


Fashion for Food

De termen ‘fashion’ en ‘food’ lijken misschien tegenovergesteld, toch komen deze twee steeds meer samen. We besteden steeds meer aandacht aan eten en drinken. Het moet niet alleen lekker smaken, maar het oog wil ook wat. En dat zorgt ervoor dat foodgerelateerde cadeaus ook populair zijn en blijven voor het kerstpakket. Van een kookboek tot een luxe pannenset, het mag chique zijn!

Duurzaam kerstpakket

Het thema duurzaamheid mag ook niet ontbreken bij deze kerstpakketten trends. Het is een thema dat al een aantal jaren belangrijk is en voorlopig ook belangrijk zal blijven. Als organisatie kun je niet achterblijven als het gaat om duurzaamheid en er zijn verschillende manieren waarop je als organisatie een steentje kunt bijdragen aan een betere planeet. En dat kan ook door te kiezen voor duurzame kerstpakketten. Met een duurzaam kerstpakket help je niet alleen het milieu, maar laat je je medewerkers en relaties ook zien dat je veel waarde hecht aan duurzaamheid. Denk aan een pakket met producten van duurzame materialen zoals bamboe, kurk of rPET. Tegenwoordig is er volop keuze als het gaat om duurzame producten.

TIP: Wil je nog meer stappen zetten op het gebied van duurzaamheid? Lees dan het artikel ‘Stap voor stap naar een duurzaam bedrijf’. En lees ook onze artikelen over duurzame producten en duurzaam ondernemen. Wist je trouwens dat we bij The Merchandise Masters druk bezig zijn met onze B Corp certificering? Meer hierover in een volgend blogartikel!


Met elkaar zijn

Zeker de afgelopen jaren hebben we ontdekt hoe belangrijk het is om met elkaar te zijn, om elkaar te steunen en elkaar te laten weten dat we het niet alleen hoeven doen. En dat geldt ook voor bedrijven. Het is fijn om je verbonden te voelen met het werk en de collega’s waarmee je samenwerkt. In tijden van corona was het maken van verbinding soms lastig door de afstand. Maar de deuren zijn weer open en we mogen dan ook vieren dat we met elkaar zijn! Geef een luxe eindejaarsgeschenk of een mooie fles wijn. Of verras je medewerkers met een extra goed gevuld kerstpakket met lekkere hapjes om samen te delen.


TIP: Naast het geven van een kerstpakket kun je ook leuke activiteiten organiseren om samen het einde van het jaar te vieren. Zoals een borrel die je kunt combineren met karaoke of een pubquiz. Een kerstborrel is natuurlijk ook de ideale gelegenheid om het kerstpakket te geven! Je medewerkers kunnen weer connectie maken en zullen extra gemotiveerd zijn om het komende jaar weer volop aan de slag te gaan!

De winterbox: aftellen in december

Een trend op het gebied van kerstpakketten die in 2022 opkomt is de winterbox, waarmee de hele maand december extra feestelijk wordt. Denk bijvoorbeeld aan een adventskalender, maar dan in een doos met voor iedere dag in december een leuk cadeau. En dat hoeft geen groot cadeau te zijn. Van een bedrukte pen tot een ansichtkaart met een mooie quote. Zo kunnen je medewerkers iedere dag iets uitpakken en samen aftellen naar het nieuwe jaar.


TIP: Ook in de zomer kun je je medewerkers een leuk pakket geven om af te tellen naar de zomervakantie. Wanneer je zomerse producten laat bedrukken met je logo, dan gaat je bedrijf misschien wel letterlijk mee op vakantie. Lees voor meer leuke tips het artikel over zomermarketing.


Bestel op tijd!

Onze belangrijkste tip: bestel jouw kerstpakketten ruim op tijd. De kans is klein dat je in de zomermaanden al met het kerstpakket voor je medewerkers en/of relaties bezig bent. Toch is dit eigenlijk het beste moment om te bestellen. Dan is de keuze het grootst en is ook nog niet alles uitverkocht. Hoe langer je wacht, hoe kleiner het aanbod. Ook hebben we nog altijd te maken met de naweeën van Corona en is er de afgelopen jaren minder geproduceerd waardoor verschillende artikelen al heel vroeg uitverkocht zijn. Ook het transport van de kerstpakketten is natuurlijk van groot belang. Onze vaste klanten weten dat we veel zelf afleveren, maar in de maanden november en december komen we er niet onderuit om hulp van transport- en koeriersdiensten in te schakelen. Dit betekent dat je rekening moet houden met langere levertermijnen. Bij een tijdige bestelling leveren wij de pakketten zelf en hebben wij dus ook de levertermijn zelf in de hand.


Goed om te weten: vanaf medio augustus staan alle nieuw samengestelde kerstpakketten, na de laatste trends, weer online! Laat je inspireren en verras jouw medewerkers met een origineel kerstpakket of eindejaarsgeschenk. Heb je hulp nodig bij de keuze? Neem dan gerust contact op.

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven