De kerstpakketten trends in 2021: dit zijn ze!

Hoewel het geven van een kerstpakket een eeuwenoude traditie is, hoeft het helemaal niet ouderwets te zijn. En dat weten we bij The Merchandise Masters als geen ander. Ieder jaar stellen we een aanbod samen met de leukste kerstpakketten volgens de laatste trends. Maar wat zijn dan de kerstpakketten trends van 2021? Wij zetten ze voor je op een rij zodat je je alvast kunt laten inspireren!.


Waarom een kerstpakket?

Iedereen vindt het leuk om een verrassing te krijgen. Met een kerstpakket of eindejaarsgeschenk laat je als werkgever je waardering blijken voor de inzet in het afgelopen jaar en motiveer je je werknemers om er het komende jaar weer tegenaan te gaan. Dit jaar was een bijzonder jaar en dat geeft extra reden om uit te pakken aan het einde van het jaar. Dat kan natuurlijk met een traditioneel kerstpakket, maar er zijn tegenwoordig nog veel meer mogelijkheden om je medewerkers te verrassen. De kerstpakketten trends in dit artikel helpen jou bij de keuze voor het beste kerstpakket in 2021.


Erop uit

Iedereen houdt van vakantie! Of dat nu gaat om een vakantie in eigen land of een reis naar het buitenland, het is heerlijk om te genieten van de vrije dagen. Wandelen, picknicken, een dagje uit naar het strand of naar een pretpark. Maar we kunnen ook weer op reis naar een camping, vakantiepark of hotel in het buitenland. Daarom is ‘erop uit’ een belangrijke kerstpakketten trend in 2021. Het kan weer! Verras je medewerkers met leuke artikelen die van pas kunnen komen tijdens de vakantie. Vul bijvoorbeeld een trolley of een rugzak met leuke items. Geef je medewerkers een picknickkleed met leuke spelletjes. Ideaal om mee te nemen op vakantie of naar het park om de hoek. En er zijn tegenwoordig steeds meer leuke on-the-go artikelen die je, zoals de naam al zegt, makkelijk kunt meenemen. Denk aan een thermosbeker, een lunchpot of een waterfles. En wist je dat je deze items ook kunt laten bedrukken met jouw logo? Zo zorg je ook nog eens voor extra zichtbaarheid van je merk!

Gezondheid & ontspanning

De afgelopen tijd is het meer dan ooit gebleken hoe belangrijk het is om gezond en fit te blijven. En als ondernemer wil je natuurlijk ook dat je medewerkers gezond en fit blijven. Onderzoek van de Universiteit van Bristol wijst zelfs uit dat 79% van de werknemers productiever is op de dagen dat ze sporten. Maar denk ook aan de mentale ontspanning. Er is de afgelopen tijd veel veranderd en daarom is het belangrijk om goed voor jezelf en voor je werknemers te zorgen. En daar kun je al een eerste stap in zetten door je medewerkers een kerstpakket of eindejaarsgeschenk te geven met producten die te maken hebben met gezondheid en ontspanning. Denk aan sport-gerelateerde producten zoals een mooie, gevulde sporttas, een koelhanddoek of een activity tracker. Of een heerlijke fleeceplaid en een bedrukte mok om op de bank te ontspannen met een kop warme chocolademelk.


Duurzaam kerstpakket

Het thema duurzaamheid mag ook niet ontbreken bij deze kerstpakketten trends. Het is een thema dat al een aantal jaren belangrijk is en voorlopig ook belangrijk zal blijven. Als organisatie kun je niet achterblijven als het gaat om duurzaamheid en er zijn verschillende manieren waarop je als organisatie een steentje kunt bijdragen aan een betere planeet. En dat kan ook door te kiezen voor duurzame kerstpakketten. Met een duurzaam kerstpakket help je niet alleen het milieu, maar laat je je medewerkers en relaties ook zien dat je veel waarde hecht aan duurzaamheid. Denk aan een pakket met producten van duurzame materialen zoals bamboe, kurk of rPET. Tegenwoordig is er volop keuze als het gaat om duurzame producten.

Goed gevulde & luxe pakketten

Dit jaar is voor iedereen een uitdagende tijd geweest. Des te meer reden om extra groot uit te pakken en je medewerkers zo bijvoorbeeld te bedanken voor de flexibiliteit het afgelopen jaar. Daarom is een goed gevuld kerstpakket een trend die in 2021 verder zal doorzetten. Dit kan een traditioneel kerstpakket zijn, maar je kunt ook een luxe eindejaarsgeschenk geven, aangevuld met producten die daarbij passen. Denk bij luxe ook aan het combineren van de kleuren zwart en goud in een kerstpakket, dat zorgt meteen al voor een hele luxe uitstraling!

TIP: Naast het geven van een kerstpakket kun je ook leuke activiteiten organiseren om samen het einde van het jaar te vieren. Zoals een (virtuele) borrel die je kunt combineren met karaoke of een pubquiz. Een kerstborrel is natuurlijk ook de ideale gelegenheid om het kerstpakket te geven! Combineer de activiteit met een goed gevuld kerstpakket en je medewerkers zullen extra gemotiveerd zijn om het komende jaar weer volop aan de slag te gaan!


Bestel op tijd!

Vraag je je af wanneer je je kerstpakketten kunt bestellen? Dat kan nu al! Corporates gaan vaak in mei of juni al op zoek naar een kerstpakket, kleinere ondernemingen meestal in oktober of november. Houd er wel rekening mee dat bepaalde kerstpakketten uitverkocht kunnen raken. Daarom is het nooit te vroeg om ze nu alvast te bestellen..

Fiscale regels in 2021

De vrije ruimte over jouw fiscale loon tot en met € 400.000 is dit jaar verhoogd van 1,7% naar 3%. Hier mee kun je, als je daarvoor de financiële ruimte hebt, jouw werknemers in de coronacrisis extra tegemoet komen en de kerstpakketten belastingvrij schenken.


Wat is er veranderd? In de werkkostenregeling (ook wel WKR genoemd) mogen kerstpakketten ondergebracht worden in de zogenaamde ‘vrije ruimte’; je mag 3% van het totale fiscale loon (= vrije ruimte) gebruiken voor onbelaste onkostenvergoedingen en verstrekkingen voor jouw personeel. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om kerstpakketten, etentjes, een fiets en personeelsfeesten.


Bedrijven hoeven deze extra’s niet meer per werknemer bij te houden. Dat mag voortaan in één berekening voor het gehele bedrijf. Je mag vrijwel alles vergoeden en verstrekken aan jouw werknemers, zolang je er maar voor zorgt dat je onder een bepaald drempelbedrag blijft. Waar voorheen nog 1.7% van de totale fiscale brutoloonsom aan vergoedingen en verstrekkingen mocht worden besteed (niet belastingvrij!), is dit percentage nu verhoogd naar 3% (belastingvrij). Lees meer over de verhoging van de vrije ruimte op de website van de Belastingdienst.


Laat je inspireren door de kerstpakketten trends in 2021 en verras jouw medewerkers met een origineel kerstpakket of eindejaarsgeschenk. Wij helpen je graag om jouw klanten en/of medewerkers dit jaar te verrassen met het allerleukste kerstpakket!

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

We weten het, het zijn rare weken in mei en juni! Ook voor ons, want we zijn in deze periode soms zelfs een hele dag niet bereikbaar. Maar wees gerust, het zijn maar een paar dagen! Lees hieronder onz