TMM734919.png

The Impact Collection

Begin het ware verhaal van duurzaamheid.

 

Een eind aan greenwashing

Vertrouw jij de duurzaamheidsclaims?
Bij The Merchandise Masters geloven wij dat duurzaamheid begint bij transparantie.
Met onze nieuwe Impact Collection willen we een eind maken aan greenwashing en het échte verhaal van duurzaamheid vertellen.
Wij geloven dat tracering en duurzaamheid diep verbonden zijn. En als voorlopers op de markt maken wij de weg vrij voor de rest van de industrie. De Impact Collection is een lijn van producten die een positief effect op het gebruik van water tot doel heeft.

Waarom willen we een impact maken op het gebruik van water?

Het probleem van watertekort speelt wereldwijd. Van de smeltende poolkappen tot uitdrogende landdelen, de problematiek is over de hele aarde merkbaar. Al in 2025 zal 50% van de wereldbevolking te maken krijgen met zogenaamde ‘waterstress’; Leven met het gebrek aan voldoende beschikbaar drinkwater. Watertekort is voor iedereen een zichtbaar en begrijpelijk probleem.

Hoe kunnen we een positieve impact maken op waterbesparing?

Door gebruik te maken van gerecycled katoen en PET. Als we gebruik maken van deze materialen besparen we duizenden liters. Maar hoe kunnen we er zeker van zijn dat echt gerecycled materiaal gebruikt is en dat onze claim op waterbesparing gerechtvaardigd is? Hiervoor zijn wij een unieke samenwerking gestart met AWARE™. Met AWARE™ garanderen we de echt gebruikte gerecyclede materialen en de claims voor waterbesparing, door gebruik te maken van een disruptive tracer en blockchain technologie.

 

The Impact Collection

We onderscheiden drie hoofdgebieden waarin The Impact Collection een bijdrage kan leveren op het gebruik van water:

 
Icons_B_1_edited.png

Door gebruik te maken van gerecycled katoen en PET, en daarmee tot wel 1800L water per product te besparen.

Icons_B_2_edited.png

Door het gebruik van glas en roestvrijstaal wordt de herbruikbaarheid van producten vergroot ten opzichte van producten voor eenmalig gebruik.

Icons_B_3_edited.png

Door het doneren van 2% van elk verkocht product uit The Impact Collection aan Water.org.