top of page

Statement op bericht van de NVWA over veiligheid van bamboeservies

Bijgewerkt op: 3 jul. 2022

Deze week hebben we via de media kennisgenomen van het NVWA artikel ‘Let op met servies van bamboe en melamine dat al het bamboeservies per direct uit de handel moeten worden gehaald. Wij zijn overrompeld door de abrupte manier van handelen van de NVWA, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen producten die wel en niet aan de voedselveiligheidseisen voldoen.


Voor de goede orde: het bamboeservies welke wij bij The Merchandise Masters verkopen is veilig en voldoen aan de strikte voedselveiligheidsnormen die bij iedere productie onafhankelijk getest worden door TüV Rheinland, SGS en Intertek. Het aandeel melamine in ons servies is minder dan 2% en de officiële testrapporten tonen aan dat de migratie van melamine niet detecteerbaar is of ver onder de norm zit.


We benadrukken dat er géén sprake is van een ‘recall’ of terugroepactie, maar een verkoopstop. Daarom nemen wij geen producten retour of vergoeden wij reeds voltooide orders. We hebben zelf uitgebreid onderzoek gedaan naar de certificaten, herkomst en hebben en nauw contact met onze producenten, zodat we kunnen aantonen dat onze producten veilig zijn.


Op dit moment hebben we begrepen dat het bericht van de NVWA vooral bedoeld is voor goedkope producten die tot 60% aan melamine kunnen bevatten. Bij zeer hoge en langdurige verhitting zouden schadelijke stoffen boven de normen vrij kunnen komen. Veel goedkoop bamboeservies uit China voldoen niet aan die normen. Wij vinden het heel jammer dat al het bamboeservies hierdoor in een kwaad daglicht komen te staan.


Het bamboeservies van The Merchandise Masters is wel veilig

Ons assortiment van bamboeservies is van hoge kwaliteit en gemaakt van natuurlijke bamboevezels, maïsmeel en plantaardige hars uit soja, aloë en guar. Het aandeel melamine in ons servies is minder dan 2%. Het servies is onafhankelijk getest door TüV Rheinland en Intertek en deze testen zijn uitgevoerd volgens de strikte Europese voedselveiligheidsormen.


Veiligheid van de producten en de gebruikers heeft bij The Merchandise Masters de hoogste prioriteit. Niet voor niets controleren we producten zelf en vragen we naar de herkomst van de grondstoffen en keuringscertificaten. Klanten van The Merchandise Masters kunnen gerust zijn dat hun bamboeservies aan de voedselveiligheidsnormen voldoet. Zij kunnen dus veilig van hun duurzame bamboeservies gebruik blijven maken en bijdragen aan een samenleving zonder single use plastics.


Wij blijven de berichtgeving uiteraard nauw volgen en houden jullie op de hoogte bij nieuwe ontwikkelingen. Wij voldoen uiteraard aan de richtlijnen van de NVWA en zullen ons bamboeservies (tijdelijk) niet meer aanbieden in afwachting van meer nieuws. Voor eventuele vragen staan we je graag te woord.


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page