Hoezo doen wij niet mee met Black Friday?!

Komende vrijdag is het Black Friday. Op deze jaarlijks terugkerende – van origine Amerikaanse – dag stunten vooral de grote winkeliers met torenhoge kortingen. Black Friday stimuleert om zoveel mogelijk te kopen voor zo min mogelijk geld. Het zorgt voor een overconsumptie van producten die je misschien helemaal niet nodig hebt en die achteraf veel makkelijker worden weggegooid “omdat het toch bijna niets heeft gekost”.


Als duurzame onderneming zijn we bij The Merchandise Masters dagelijks op zoek om ons assortiment uit te breiden met ecologische en milieuvriendelijke producten. Zo bedrukken wij IPA-vrij, bedrukken wij een groot deel van onze artikelen met duurdere, maar duurzamere BIO-inkten en kopen wij uitsluitend artikelen in die gemaakt zijn door mensen die hiervoor een eerlijk loon hebben ontvangen. Al deze waarden gaan niet samen met dagen als Black Friday of Cyber Monday. Als je iets wilt kopen, koop duurzaam, koop alleen wat je nodig hebt of wat je graag met liefde aan iemand anders wilt geven. Wij organiseren dus geen speciale acties op Black Friday. We hebben niets tegen kortingen (kijk maar eens op onze sale pagina), maar we gaan liever niet mee in de impulsieve koophype.


Geen idee waar te beginnen? Laat je inspireren en kijk eens bij onze duurzame artikelen. Met je duurzame aankoop bij ons steun je ecologische bedrijven, geef je boeren en medewerkers een eerlijk loon, en geef je een duw aan de positieve beweging die onze planeet zo hard nodig heeft.


11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven