top of page

Dit zijn de trends voor relatiegeschenken in 2023

Steeds meer bedrijven zien de waarde in van het geven van relatiegeschenken. Het is een goede manier om je waardering te laten blijken aan klanten, relaties en het personeel. En wanneer je logo op zo’n relatiegeschenk staat, zorg je ook voor extra naamsbekendheid. Maar wat voor relatiegeschenk kun je dan geven? Wat zijn populaire relatiegeschenken? Om je te helpen bij de keuze voor een goed relatiegeschenk zetten we de belangrijkste trends voor relatiegeschenken in 2023 op een rij. Dit zijn niet alleen nieuwe trends, maar ook trends die zich dit jaar doorzetten.


1. Duurzame relatiegeschenken

Duurzaamheid blijft ook dit jaar een hot topic en veel bedrijven zijn op zoek naar stappen die ze kunnen nemen naar een duurzamer bedrijf. Eén van die stappen is het nadenken over goede alternatieven voor relatiegeschenken. Met behulp van een eco relatiegeschenk laat je namelijk zien dat je als organisatie een steentje wilt bijdragen aan het milieu. Denk bijvoorbeeld aan een relatiegeschenk gemaakt van duurzame materialen zoals bamboe, tarwestro of rpet (gerecyclede petflessen). Zo lever je niet alleen een bijdrage aan een betere planeet, maar geef je ook een goed signaal af aan de buitenwereld. Stel een duurzaam pakket samen of bedenk een leuke actie waarbij je groene producten weggeeft.


2. Energie besparen

Energie besparen is momenteel het gesprek van de dag. En in lijn met de duurzame relatiegeschenken is dit een onderwerp waar je als werkgever direct en indirect een bijdrage aan kunt leveren. Je kunt de verwarming een graadje lager zetten én ervoor zorgen dat de medewerkers het minder koud hebben, zowel thuis als in het bedrijfspand. Geef ze bijvoorbeeld een lekkere warme deken, hoodie of fleecejack, waar je ook je logo op kunt laten drukken. Of denk aan hippe relatiegeschenken zoals een powerbank of fietslamp op zonne-energie. Op die manier kan weer elektriciteit bespaar worden. Alle beetjes helpen.

3. Duurzame productieprocessen

Als het gaat om duurzaamheid, dan zijn niet alleen duurzame relatiegeschenken en het besparen van energie belangrijk, maar ook het verduurzamen van de bedrijfsvoering en de productieprocessen. Denk aan het CO₂- neutraal verzenden van producten en het vervangen van plastic tasjes door herbruikbare katoenen tassen. Of start een duurzaam initiatief.


4. Lokale producten

Waarom zou je producten van heel ver laten komen, terwijl ze lokaal en nationaal ook gemaakt worden? We zien dat steeds vaker gekozen wordt voor lokaal gemaakte producten. Denk aan ‘Made in Holland’-producten zoals een strip Sportlife kauwgom. Maar ook relatiegeschenken die in Nederland geproduceerd worden, zoals de sokken van Vodde. Laat je verrassen door de verschillende oerhollandse producten die je kunt laten bedrukken met jouw logo of een andere opdruk.


5. Focus op gezondheid

Het thema ‘gezondheid’ blijft, mede door door de coronacrisis, ook belangrijk in 2023. Als ondernemer wil je dat je medewerkers gezond en fit zijn. Stimuleer ze om vaker te sporten door ze een sportief cadeau geven zoals sportkleding of een activity tracker. Maar je kunt ze ook motiveren om meer water te drinken. Geef ze bijvoorbeeld een waterfles cadeau waarmee ze gemakkelijk hun drankjes mee naar het werk kunnen nemen. Maar natuurlijk kun je je klanten en relaties ook verrassen met een ander gezond en sportief relatiegeschenk!

6. Employer branding

Door de krappe arbeidsmarkt is het momenteel niet makkelijk om aan personeel te komen. Je komt er bijna niet onderuit om creatieve oplossingen te bedenken om in beeld te komen bij potentiële medewerkers. Dat wordt ook wel ‘employer branding’ genoemd. In de essentie draait dit om het uitdragen van het juiste beeld van jouw bedrijf. Laat zien hoe leuk het is om bij jouw bedrijf te werken. Zorg ervoor dat je medewerkers ook met trots je merk uitdragen. En daar kunnen items zoals een pet of jas met logo ook aan bijdragen. Maar denk ook aan het uitloven van een bonus of geschenk bij het aandragen van nieuw personeel. Heb je nieuwe medewerkers gevonden? Laat ze dan met een extra goed gevoel hun eerste dag beginnen door het geven van een welkomstpakket. Misschien delen ze dit wel met vrienden, kennissen of op social media!


Met behulp van bovenstaande relatiegeschenken trends heb je in ieder geval genoeg inspiratie voor 2023. Verras je medewerkers, klanten en relaties met een bedrukt relatiegeschenk en je zorgt meteen voor een goede branding!

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page